Overig…

de wereld is witWillem Barentsz – De wereld is wit (Zilveren boekje)
Dit is een verhaal over Willem de Tweede. Willem Barentsz de Tweede. Ontdekker van zeeën en landen. Liefhebber van kaas. Hij is voor niemand bang. Alleen voor Klauw, de scheepskat. Maar Klauw is niet mee op reis. De leider van de expeditie, de echte Willem Barentsz, slaat op een dag met zijn vuist op tafel. ‘Ik zál de weg naar China vinden. Zo waar ik Willem Barentsz heet!’ En daar gaan ze, via het noorden, langs Nova Zembla. Willem de Tweede vindt het allemaal wát spannend. De kou kan hem nide wereldet deren. Maar het wordt een zware tocht…

De wereld is wit in de serie Hollandse Helden is een exclusieve uitgave gemaakt voor het AD, verschenen in 2015.
Illustrator: Erik Kriek
ISBN: 9789047620594

Meer info.

Recensie:
Als Willem Barentsz met zijn schip via de Noordpool naar China wil varen, loopt hij vast op het poolijs. Noodgedwongen bouwen de zeelieden van delen van het schip een houten huis en proberen zo de barre poolwinter te trotseren. Het verhaal wordt verteld door een rat op het schip, die op zijn eigen manier probeert te overleven. Dit geeft het verhaal iets speels. Zonder dat de problemen van de mannen zwaar zijn aangezet, krijgt de lezer toch een indruk van de ontberingen van de bemanning. Het is ‘Een zilveren boekje’ dat qua vormgeving op een Gouden Boekje lijkt. De vele gekleurde tekeningen tonen goed de grauwe omstandigheden waarin de mannen hun avontuur moeten uitzitten. Achterin staat een korte levensbeschrijving van Barentsz. Daarmee geeft het boekje op eenvoudige wijze een eerste indruk van deze bekende historische gebeurtenis. Het maakt deel uit van de 15-delige serie ‘Hollandse helden’*. Door de niet te lange teksten, het speels invoeren van de rat en de grote hoeveelheid tekeningen is dit een laagdrempelige kennismaking met het leven van de ontdekkingsreizigers. Geschikt voor school, o.a. bij de geschiedeniscanon, en thuis. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Verhalenbundel over de kinderen van P.C.Hooft
In oktober 2015 verschijnt de bundel Kinderen van het Hoge Huys over de kinderen van P.C. Hooft die op het Muiderslot woonden.

Flaptekst:het hoge huys
Wie zou er niet in een kasteel willen wonen? De kinderen van P.C. Hooft en Heleonora Hellemans hadden het geluk dat ze opgroeiden in het Hoge Huys, beter bekend als het Muiderslot. Elke zomer verhuisden ze van hartje Amsterdam naar het grote kasteel in Muiden met zijn hoge muren, talloze trappen, kamers, zalen, weergangen en tuinen.
Wil je weten wat ze allemaal beleefden? Lees dan deze bundel vol spannende verhalen en ontrafel aan het eind het raadsel van het Hoge Huys.
De verhalen zijn geschreven door Anneriek van Heugten, Agave Kruijssen, Hans Kuyper, Joyce Pool, Ton van Reen, Lydia Rood, Annejoke Smids, Peter Smit, Gerard Sonnemans en Suzanne Wouda.
De auteurs zijn lid van de Schrijvers van de Ronde Tafel, een kring van bekende schrijvers van historische kinderboeken.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s